Ik was een gek, maar ben gered door wat geleerden een dwaasheid noemen!!!!

Het evangelie van een gekruisigde verlosser is voor wie niet herboren is een dwaasheid.

De filosoofen de schrijvers van wetten spotten met de gedachte van een verlosser die gekruisigd werd, zij zijn van oordeel dat zijn kruisiging bewijst dat hij niet Goddelijk is . Twee soorten mensen zijn er, zij die niet gered zijn, en de geredde. Aan de eerste is het kruis een dwaasheid, tot de tweede komt het evangelie van de Ene gekruisigde als de kracht van God. Voor de ongeredde is het kruis een mistwolk tot de geredde echter een lichtbaken.

Maar God zet de wijsheid en de gedachten van mensen langs de kant, en hij zal precies redden door datgene dat de wereld een dwaasheid noemt. En waar is de filosoof dan, de liefhebber van wijsheid, waar is de schriftkenner uit de geleerde klasse dan , waar is de leraar dan, en hij die dagelijks betwist in het openbaar.

God maakte echter de wijzen van de wereld tot domoren, want in al hun wereldse wijsheid sluiten ze het evangelie van het kruis buiten.De wereldse wijsheid is niet op zoek naar de ware God, intellectuele speculatie heeft haar uiterste best gedaan maar heeft alsook gefaald, en God heeft het doorzien door zijn wijsheid, vandaar dat het door Hem verworpen is.

En de goddelijke wijsheid kiest om door de dwaasheid van prediking, dezen te redden die erin willen geloven, dat wil zeggen
door precies dat te doen prediken wat de wijze en de hooghartige van deze wereld een dwaasheid noemen.

Het evangelie van het kruis hebben zij tot een dwaasheid benoemd…..

“ De prediking van het kruis, is een gekheid aan degene die zullen vergaan,maar aan ons die gered zijn is het de kracht van
God.
Want zonder twijfel is het geschreven, Ik zal de wijsheid der wijzen doen vergaan, en de kennis van de intelligente zal ik aan de kant zetten. Waar is hij dan de wijze, waar is de schrijver, en waar is de geschillen onderzoeker van deze eeuw ?

Deze wijsheid van de wereld,deze heeft de God niet smakeloos doen worden.

Want het is nu een feit,
sinds God in zijn wijsheid gezien heeft, dat de wereld Hem door deze wijsheid niet kent, lijkt het de God goed, dezen te redden die bereid zijn te geloven,door de gekheid van de prediking van het evangelie.”

Uit het boek 1 Corinthians 1 naar King James 1611
www.simplechurch.be




Leave a Reply.