De ‘ecclesia ‘ word zoals weleer uitgeroepen uit het systeem van menselijke wetten en eregebouwen door mensenhanden gemaakt!!! 
 
De definitie van de kerk van Jezus is ‘ ecclesia ‘ en het betekend de ‘uitgeroepenen’.

Paulus omschrijft de ecclesia als een bouwsel, maar wel een geestelijk bouwsel die niet uit stenen of hout bestaat maar uit mensen. Bovendien is het ook geen bouwsel of constructie die door mensenhanden is gemaakt, maar het is er een die door God gebouwd en onderhouden word.  

Het woord uitgeroepenen, duid er ook op dat iemand hun dan ook uitroept, wie roept die ecclesia dan uit ? Het Woord zegt dat
God alles doet samenwerken voor degenen die naar zijn doel uitgeroepen zijn. Het is dus God zelf die de ecclesia uitroept.

Deze uitgeroepen ecclesia word niet geroepen omwille van haar eigen werken , noch omwille van haar eigen verdienste, zij word geroepen omdat de Vader zelf in haar verheerlijkt zal worden, zij word geroepen omdat de wereld de veelkleurige wijsheid van de Vader zou bekend gemaakt worden, zij word geroepen om de vriendelijkheid van God te laten zien aan de wereld, door zijn Zoon en zijn Geest, als een vertoon van zijn ongekende en bovenmatige genade voor het hele universum.


Deze ecclesia weet dat er maar één kerk is, ze is niet verdeeld, er is maar één gezelschap van uitgeroepenen, want er is één
lichaam en één geest, en zij is geroepen in de verwachting van haar roeping. Door één Heer één geloof, één doop, één God, één Vader van dit éne lichaam. Er kunnen geen verschillende ecclesia’s zijn, er is er maar EEN.

Deze ecclesia heeft een eenheid welke haar Vader gegeven heeft, en zij behoud die eenheid, ze moet geen eenheid maken, maar de eenheid behouden die vanuit haar Vader komt. EN de enige mogelijkheid om de eenheid in de ecclesia te houden is, elkaar in liefde te verdragen!!!

Je kan ook niet zelf kiezen, de ecclesia is er niet op basis van zelfkeuze, het is God die uitroept en God die haar bedeelt.
Want Hij alleen roept hun die Hij tevoren kende en dezen die Hij tevoren bestemd heeft tot de ecclesia. En ieder lid die Hij de Vader kiest is nodig voor het lichaam, de uitgeroepenen zijn nodig voor de goede gezondheid van de ecclesia, en elk lid heeft zijn specifieke taak en plaats. Hij alleen weet de juiste plaats en de juiste taak van elke uitgeroepene, want de Vader vergist zich nooit in zijn keuzes.

Hij alleen roept en vormt zijn ecclesia, Hij bouwt zijn ecclesia, want enkel Hij heeft de blauwdruk. Hij alleen is bij machte
te doen wat wij vragen , datgene te doen wat wij begrijpen naar zijn bovenmatige kracht die ook in ons werkzaam is.

Nu wie zou degene zijn, welke de wereld overwint, mocht degene er niet op vertrouwen, dat Yeshua, de zoon is van de hoogste Goddelijkheid. Deze is Hij, de Ene die is gekomen door stromend –water, en vergoten –bloed, Yeshua de gezalfde, nee niet enkel in water alleen, maar in het stromend water, en het vergoten bloed, en de Geestesadem is het, degene die getuigd, omdat hij de Geestesadem van de Adonai, ‘de waarheid is’

Aanziende de drie die daar zijn, degenen die getuigen in de hemelen, de Vader, en het Woord die gesproken heeft,
en de meest heilige Geestesadem, en dat deze drie één zijn.  


www.simplechurch.be
 
Salty tears,

Some drops that nourish the soul,
watering the heart and becomes a fragile late love.
Raindrops, raining cats and dogs and rainshowers,
hidden in misty mirrors and skyscraper walls,
discovered by the One at the right hour,
a late spring where everything comes unto maturity.


You there,
whoever you are, 
and just as you are,
a broken vase wounded by shards,
the hour becomes a season a late spring,
cured by a gentle touch of Yeshua,
renewed into maturity,
similar to His character,
and just the love shall remains.


 www.simplechurch.be