Over nederigheid valt er nog wel wat te leren, wat verstaan wij als we het over nederigheid hebben?
Vaak zien wij de dag van vandaag eerder een valse nederigheid, die een trotse houding tracht te verbergen. Nederigheid heeft veel te maken met het zichzelf minder achten dan de ander, zoals Jezus zelf de voeten waste van zijn volgelingen!! Wat betekend dat?

Het betekend dat nederigheid, door de knieén buigen is tot aan de voeten. Jezus knielde dus neer aan de voeten die Hij ging wassen ter reiniging...

Ik wil even opmerken dat nederigheid niet hetzelfde is dan vernederen. Maar nederigheid betekend jouw eigen trots neerleggen tot opbouw van de ander. Daarom zei Jezus wie zichzelf minder acht dan de ander zal het koninkrijk erven. Dat betekend nogal wat...toch,?

De apostel Paulus schreef het volgende aan de ecclesia te Corinthié,

" En komende tot u broeders, ben ik niet gekomen, zoals een hogere in rang van woorden of van wijsheid, maar sprekende het martelaarschap tot u van de hoogste Goddelijkheid. Want dit heb ik besloten, niets anders te overwegen onder u, dan uitgezonderd Iesous Messiah, want Hem is gespietst geworden aan het hout."


Kunnen wij als hedendaagse christenen ons leven zo op dezelfde wijze inrichten als Jezus deed, is het voor ons mogelijk om met onze relaties zo om te gaan als Paulus deed. Ook al hebben we wijsheid ontvangen en spreken we waarheid, toch zullen we ook moeten zeggen, "Ik heb besloten niets anders te overwegen onder u, dan Jezus de gezalfde, die aan het hout gespiets is geworden!!!!!!!

1 Corinthians 2:1-2
ScrTR● Greek New Testament Scriveners Textus Receptus 1894

www.simplechurch.be