Eerst viel Gods Geest op de gelovige Joden toen ze in de bovenzaal waren samengekomen, pas later viel Gods Geest op de heidenen. De apostel Petrus was ten huize van Cornelius een Romeinse centurion over honderd uit een squadron, welke hun bijnaam was,“zij die uit Italië komen”. En terwijl Petrus  tot hun het goede woord sprak viel de heilige geestesadem op dezen die het woord aanhoorden.Lees hieronder de context uit de grondtekst,
en_een_zekere_man_die_in_kaisareia__een_plaats_te_palestin.pdf
File Size: 10 kb
File Type: pdf
Download File

 
Ik was een gek, maar ben gered door wat geleerden een dwaasheid noemen!!!!

Het evangelie van een gekruisigde verlosser is voor wie niet herboren is een dwaasheid.

De filosoofen de schrijvers van wetten spotten met de gedachte van een verlosser die gekruisigd werd, zij zijn van oordeel dat zijn kruisiging bewijst dat hij niet Goddelijk is . Twee soorten mensen zijn er, zij die niet gered zijn, en de geredde. Aan de eerste is het kruis een dwaasheid, tot de tweede komt het evangelie van de Ene gekruisigde als de kracht van God. Voor de ongeredde is het kruis een mistwolk tot de geredde echter een lichtbaken.

Maar God zet de wijsheid en de gedachten van mensen langs de kant, en hij zal precies redden door datgene dat de wereld een dwaasheid noemt. En waar is de filosoof dan, de liefhebber van wijsheid, waar is de schriftkenner uit de geleerde klasse dan , waar is de leraar dan, en hij die dagelijks betwist in het openbaar.

God maakte echter de wijzen van de wereld tot domoren, want in al hun wereldse wijsheid sluiten ze het evangelie van het kruis buiten.De wereldse wijsheid is niet op zoek naar de ware God, intellectuele speculatie heeft haar uiterste best gedaan maar heeft alsook gefaald, en God heeft het doorzien door zijn wijsheid, vandaar dat het door Hem verworpen is.

En de goddelijke wijsheid kiest om door de dwaasheid van prediking, dezen te redden die erin willen geloven, dat wil zeggen
door precies dat te doen prediken wat de wijze en de hooghartige van deze wereld een dwaasheid noemen.

Het evangelie van het kruis hebben zij tot een dwaasheid benoemd…..

“ De prediking van het kruis, is een gekheid aan degene die zullen vergaan,maar aan ons die gered zijn is het de kracht van
God.
Want zonder twijfel is het geschreven, Ik zal de wijsheid der wijzen doen vergaan, en de kennis van de intelligente zal ik aan de kant zetten. Waar is hij dan de wijze, waar is de schrijver, en waar is de geschillen onderzoeker van deze eeuw ?

Deze wijsheid van de wereld,deze heeft de God niet smakeloos doen worden.

Want het is nu een feit,
sinds God in zijn wijsheid gezien heeft, dat de wereld Hem door deze wijsheid niet kent, lijkt het de God goed, dezen te redden die bereid zijn te geloven,door de gekheid van de prediking van het evangelie.”

Uit het boek 1 Corinthians 1 naar King James 1611
www.simplechurch.be

 
Streef ernaar om de Heer achterna te lopen!!

Trekt gij mij, wij zullen u achterna rennen,de Koning brengt mij naar zijn kamers,wij zullen ons verheugen
” Hooglied 1:4 Textus receptus.



Hierboven vind men een stukje van een van de mooiste teksten uit hooglied, maar vaak is het eveneens ook het meest onbegrepen.
Hebben we niet wat moeite om dit te lezen ”Trek mij, wij zullen u achterna rennen”.

Vaak hebben we wel het verlangen om Hem achterna te rennen, maar het ontbreekt ons aan kracht en discipline om de
wedstrijd te lopen. Velen zijn atleten zonder de juiste training van de Meester in hun discipline.

De kracht voor de uitoefening van de wedloop is geen machtige of speciale kracht van de Geest die eenmaal aan allen gegeven is geworden, maarhet is eerder Zijn eigen schoonheid en heerlijkheid die ons trekt tot het nalopen van Hem.

Zijn trekkende kracht is onze uitoefenende kracht in het achterna lopen van Hem. Als het dan werkelijk waar is dat Hij ons trekt is het gemakkelijk voor ons om door te gaan met Hem achterna te lopen.

We moeten ons steeds hierop blijven focussen , “Als U ons trekt, zullen wij U achterna lopen.”

En dat achterna lopen is het nastreven van iets dat constant en voortdurend is.

Men moet zich dus niet een eindje laten trekken om ergens halverwege op eigen kracht te gaan lopen. Nee men moet zich
laten trekken tot in de binnenkamers van de Koning.

Die kracht om Hem achterna te lopen, komt dus voort uit Zijn trekken zelf.

Wees er u dus van bewust zijn dat niemand, nee niemand, voor het aangezicht des Heren kan komen door zijn eigen rennen of
lopen .

Wij worden door de Vader tot Zijn Zoon getrokken, en vervolgens word men door de Zoon naar de Vader getrokken tot in
het Koninkrijk.


Toen we nog zondaars waren hadden we behoefte aan Gods trekken, Zodat we tot de Heer Jezus konden komen, eenmaal het vertrouwen op de Heer Jezus gesteld, heeft men echter de behoefte aan het trekken van de Heer zelf, zodat we Hem kunnen nalopen tot in de kamers van de Vader.


Dus de een zal getrokken worden en zij zullen Hem achterna lopen, een word in de binnenkamers gebracht maar wij zullen ons
verheugen.

Wanneer een mens van de Heer genade ontvangt, dan zal de genade in die mens,  zeer zeker ook anderen beïnvloeden.


Want waar Gij mij trekt Adonai , zullen wij U achterna rennen.!!


www.simplechurch.be

 
De profetie van de zeventig “ zevens “


“De profetie”. 

Zeventig “zevens” zijn afgekondigd voor uw volk en voor uw heilige stad,om de mistappen te beëindigen en de
daders op te sluiten.


Het kwaad te bedekken en tot eeuwige gerechtigheid te komen, de visie en de profetie te verzegelen en om de meest heilige te zalven.

Ga dan na, en handel oplettend betreffende het uitgaan van dit woord, om te doen wederkeren en Yruwshalaim te herstellen en te herbouwen. Totdat de Gezalfde, de Heerser, terug komt.


Er zullen zeventig zevens zijn, en nog eens tweeënzestig zevens, en het zal worden herbouwd met pleinen en straten, ja zelfs in deze tijdperken van beperkingen.

En na de tweeënzestig zevens, zal de Gezalfde afgesneden worden, en tot Hem zal niets zijn.

Het volk van de overheerser welke komt, zij zullen de stad en de heilige plaats vernietigen, hun einde zal komen als een vloedgolf, de oorlog zal doorgaan tot het einde, en verwoesting zal afgekondigd geworden.

En hij zal onbeschaamd handelende verbondenheid bevestigen met velen, voor één zeven, en in het middenvan de zeven zal hij een eind maken aan de slachting en offers.

En over de vleugels van afschuwelijkheid maakt hij bedwelming en tot vernietiging verminkende zal hij voortvloeien over een die verwoest is.

Ps; De zeventig “zevens”,zijn zeventig maal een week van zeven volle dagen!!!



“De vervulling”

Want de Gezalfde is niet tot in de hand gemaakte heilige plaatsen ingegaan, wat een vervangend beeld is van de waarheid, maar tot in de hemel zelf, daar nu verschenen tot het aangezicht van de hoogste Goddelijkheid, omwille van ons.

Doch niet omdat hij echter zichzelf herhaaldelijk zou offeren, zoals de hogepriester die binnenkomt in de heilige plaatsen, jaar na jaar, omwille een ander zijn bloed.


Maar omdat het nodig was voor Hem om veel te lijden omwille de verstoring van de wereld, maar eenmaal in de volledige voltooiing van de eeuwigheden, tot verijdeling nu van zonde, is Hij gemanifesteerd door het offer van Hem.


En betreffende zoveel als opgelegd is tot de mensen eenmaal te sterven en daarna dit, het oordeel.

Aldus is de gezalfde eenmaal geofferd voor het dragen van de zonden van velen , en een tweede maal zal Hij gezien worden door degenen die zonder zonde zijn en die Hem verwachten tot redding, door vertrouwen.


De vertalingen komen uit de grondteksten.

De profetie: Daniel 9:24-27. CHES● Concordant Hebrew English Sublinear -idiomatic- v2.0.2

De vervulling ; Hebreeuwen 9:24-28ScrTR● Greek New Testament Scriveners Textus Receptus 1894

www.simplechurch.be
 
Macht!

Macht is niet streven naar het bezit van wereldse middelen zodoende jouw dagelijkse noodsituaties op te lossen. Dit soort
macht is een roestige schat, tijdelijk en vergankelijk. Macht is God de Vader in actie, Zijn macht bewerkt jouw dagelijkse nood tot een hemelse schat, die eeuwig is en schittert. Een mens die dus zwak is en nood heeft in de dag, deze moet de Geestesadem van de hemelse Vader in zijn binnenste toelaten, zodat deze door hem heen kan werken. En pas dan, zal alles wat die mens doet machtig zijn.

Te vaak meten we ons succes af met de meetlat van ons aardse hebben en houden, maar ook dit succes is onvoorspelbaar
vergankelijk. Ons succes als christen op deze aarde, zou de mate moeten zijn van Gods wil, welke wij doorheen ons dagelijkse leven naar de wereld om ons heen als een licht laten schijnen.

We moeten leren zien met open ogen, dat niet 'wij’ het zijn, maar Gods Geestesadem in ons die alles ten goede doet
werken. Een zwaard in een zwakke kinderhand vermag weinig, maar datzelfde zwaard in de krachtige hand van de Meester
bezit alle macht, want het gaat niet om het zwaard op zich, maar om de hand van de Meester die het zwaard met macht
hanteert.

www.simplechurch.be